Take the required Florida permit test online right away before you take your DMV test for Road Signs and Road Rules. Earn your Florida learner's license to get on the road.

In the state of florida, passing a stopped school bus

Yielding To School Buses

The fundamental rule is when you're driving path is going end up behind a School Bus that has red flashing lights on you must stop no matter what, no matter which lane you were in - You must stop

Cars follow the law are perfectly

By coming to a complete stop behind the school bus even if they are not in the same lane as the School bus, these cars will not be able to move again until the red flashing lights are turned off or the driver waves them on by.


1. Question: When a school bus stops to load or unload children, vehicles traveling in the same direction as the bus must:
Slow down and proceed with caution.
Maintain speed.
Stop, then proceed with caution.
Stop until all persons are clear and the bus moves again.

ANS: Stop until all persons are clear and the bus moves again.
When a school bus stops to load or unload children, vehicles traveling in the same direction as the bus must Stop until all persons are clear and the bus moves again.

2. Question: When you stop for a school bus, you must remain stopped until all children are clear of the roadway and the bus signal has been withdrawn.
TRUE
FALSE

ANS: TRUE

3. Question: In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a __________ violation.
Four Points
Six Points
Two Points
One Point

ANS: Four Points
In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a Four Points violation.

4. Question: A violation of passing a stopped school bus will result in __________ points on your driving record.
Four Points
Six Points
Two Points
One Point

ANS: Four Points
A violation of passing a stopped school bus will result in Four Points points on your driving record.

5. Question: If you plead guilty to passing a stopped school bus loading or unloading children, you get fined a minimum of $100 and four points on your record.
TRUE
FALSE

ANS: TRUE

6. Question: Passing a stopped school bus will result in ______ points on your license.
Three
Four
Six
TWO

ANS: Four
Passing a stopped school bus will result in Four points on your license.

7. Question: In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a __________ violation.
3 point
1 point
4 point
2 point

ANS: 4 point
In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a 4 point violation.

8. Question: When stopped behind a school bus you cannot continue moving until __________
you access to a passing lane.
you cannot see any more children getting on or off the bus.
the bus stops flashing its red light and (if applicable) withdraws its stop sign.

ANS: the bus stops flashing its red light and (if applicable) withdraws its stop sign.
When stopped behind a school bus you cannot continue moving until the bus stops flashing its red light and (if applicable) withdraws its stop sign.

9. Question: Unless otherwise posted, in Florida the speed limit in school zones is:
25 mph
20 mph
10 mph
15 mph

ANS: 20 mph
Unless otherwise posted, in Florida the speed limit in school zones is 20 mph.

10. Question: In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a minimum civil penalty of ___________.
$200
$250
$100
$50

ANS: $200
In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a minimum civil penalty of $200.

(HINT: Fine for the offense of failing to stop for a school bus: $100 Florida Statutes §318.18(5), and for ≥ 2nd offense within 5 years, suspend license for 90 days ~ 6 months. Fine for the offense of passing a school bus on the side that children enter and exit when the school bus displays a stop signal (flashing lights): $200 and will incur 4 points against your driver license Florida Statutes §322.27(3)(d)(4). And for ≥ 2nd offense within 5 years, license suspension of 180 days ~ 1 year.)

Question: How many points on your license will result by passing a stopped school bus in Florida?
ANS: In the state of Florida, passing a stopped school bus with flashing lights will result in a 4 point violation. Fines are doubled when infractions occur within a school zone or construction zone, with possible civil penalties up to $1,000 and can be required to complete Traffic school online course.

Question: True or False: Fines are doubled when infractions occur within a school zone or construction zone in Florida.
True
False

ANS: True

Question: Fines are ____________ when infractions occur within a school zone, construction zone.
doubled
tripled
not doubled

ANS: doubled

Question: True/False: Fines are tripled when infractions occur within a school zone or construction zone.
True
False

ANS: False
In Florida, if you speed within a School Zone or a Construction Zone your fine is doubled. Never pass a school bus that is loading or unloading children.

Question: In the State of Florida, the penalties for DUI become progressively more severe depending upon the number of convictions and the driver’s ________________.
Vehicle
Blood Alcohol Level
Speed
Experience

ANS: Blood Alcohol Level

In the state of Florida passing a stopped school bus with flashing lights

Florida Class E Learner License and Restricted Class E License Permit Exam Questions and Answers

Prep for Florida Restricted License Test: Try this 4 hour drug and alcohol (TLSAE course) practice test answers and final exam answers. Take a few minutes to answers these Florida Road Rules Practice Test Questions and Road Signs Practice Test Questions. Please DON'T give up on the quest to get your license. Practice drug and alcohol test for Florida Learners permit, also find answers to drug and alcohol test for Florida permit.

Register FL drivers permit test online Now!

Take Florida drivers license online course that meets all the FL DHSMV state requirements in completing your Florida Drug and Alcohol Test course / Florida restricted practice test to get Florida Learner's Permit.

Practice drug and alcohol test for Florida Learners Permit.

Passing the Final test is ain't so easy, unless you read and remember all the Florida DMV First-time course content and important road safety rules and road signs.

Take this Drug and Alcohol Test for Florida Learners Permit Online Free. These questions are covered from real-time 4 hour TLSAE Course review exam and final Permit exam.
Florida Restricted Drivers License Practice Online Test - 4 hour Drug and Alcohol Course Study Guide, FL DMV Road Rules and Road Signs Learners Permit Final Exam Questions and Answers